Program Çıktıları

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü program çıktıları aşağıda listelenmiştir. 

1- Spor Bilimlerinde çok disiplinli yaklaşımla ilgili temel kavram ve ilkeleri, antrenörlük alanında edindiği kuramsal-uygulamalı bilgileri kullanarak, disiplinler arasındaki ilişkiyi kurar ve doğru şekilde kullanır.

2- Uzmanlık spor branşı ile ilgili üst düzey teknik ve taktik bilgi, beceri ve uygulama kapasitesine sahiptir; güncel öğretim yaklaşım, yöntem ve tekniklerini uygular, gerekli tesis, araç-gereç ve eğitim teknolojilerini bilir, branşa özgü güncel ölçüm yaklaşımlarını, donanım ve eğitim teknolojilerini amaca göre etkin kullanır.

3- Bireysel farklılıkları gözeterek (yaş, cinsiyet, hastalık durumu, antrenman geçmişi vb) fiziksel aktivite, egzersiz ve/veya antrenman programları hazırlamak üzere; genel antrenman bilgisi ilkeleri, öğretim süreçleri, öğretim model, yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme bilgisine sahiptir.

4- Antrenörlük alanındaki yasal düzenlemeler, yönetmelikler, meslek standartları hakkında bilgi sahibidir ve bu alanda faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, katkı sağlar ve değişimlere uyum gösterir.

5- Spor bilimleri alanında, planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerinde karşılaştığı problemleri inceleme ve araştırma konusu yapar, çok disiplinli yaklaşımla performans ve beceri gözlem, ölçüm ve değerlendirmesi yapabilir, yetenek seçimi, müsabaka analizi ve istatistik yöntemlerini kullanır, yorumlar ve raporlar.

6- Antrenör olarak sorumluluğu altındaki grupların sağlığını, özlük ve yasal haklarını ve kişisel gelişimini desteklemek üzere liderlik eder, sorunların çözümünde özgün ve özerk olarak antrenman, egzersiz ve fiziksel aktivite programları oluşturabilir, uygulayabilir ve yeniden düzenleyebilir.

7- Spor Bilimleri, çok disiplinli alanlar ve uzmanlık alanıyla ilgili terminolojiyi etkin kullanabilir, hayat boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bu alanlarda bilgiye erişebilir, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisine sahiptir.

8- En az bir yabancı dili, alanındaki literatür bilgilerini temel düzeyde yabancı kaynaklardan takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bilir.

9- Spor çevreleri ve toplumun tüm kesimleriyle yazılı, sözlü ve görsel teknikleri kullanarak etkili iletişim kurar, alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini etkili biçimde kullanır.

10- Antrenör olarak dış görünüm, tutum ve davranışları yanında kültürel yeterlilikleri ile de topluma örnek olur, demokrasiye ve insan haklarına, toplumsal ve kültürel değerlere, bilimsel ve mesleki etik ilkelere uygun davranır.

11- Toplumda spor kültürü, sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması konusunda gönüllü çalışmalar organize eder, ekip üyesi olarak çalışır, sorumluluk alır ve liderlik yapar.                                                                                                              

12- Antrenörlük alanı ile ilgili uygulamalar sırasında insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır; sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar ve gerekli önlemleri alır.

Eklenme tarihi :19.12.2022 14:29:23
Son güncelleme : 10.04.2023 11:58:59